tirsdag 10. desember 2013

Stine Wexelsen Goksøyr | One Night Only

09/12-9/12 

Nok en hyggelig start på uka, med deilig hjemmelaget suppe og en film signert Stine Wexelsen Goksøyr på Kunstnernes Hus med One Night Only. 

A story

Stine Wexelsen Goksøyrs film A story tematiserer hvordan fortellinger og minner er en del av vår forståelse og konstituering av virkeligheten. Filmen består av ulike filmklipp der lyd og bilde tidvis løper over i hverandre, og Goksøyr viser oss slik hvordan minner og fortellinger noen ganger blander seg med hverandre. En effekt og visuell metaforikk som gir spennende visuelle resultater. 


(Foto: Stine Wexelsen Goksøyr/ONO)
             Vi som betraktere blir blant annet tatt med inn i stua der en familie er samlet for å høre bestefar fortelle om gamle dager, men det er bare lyden av dette vi får høre. Parallelt med at lydporet går blir vi tatt med på en visuell reise. Her skaper Goksøyr et rom for at man kan la tankene fly, og man begynner kanskje å reflekterer over tid og rom, steder man har besøkt, venner man har hatt og mistet, ferier man har vært på osv. For det er slike opplevelser man blir ekstra bevisst på mens filmen går; omstendighetene rundt hvordan man gjenforteller minner, skaper sin egen virkelighet sammen med andre mennesker rundt seg. Det å fortelle en historie, det å skrive historie, handler dypest sett om å strukturere verden omkring seg. Dette grunnleggende behovet mennesket har for å skape mening og sammenheng i tilværelsen, er noe av essensen i Goksøyrs film A story.     

-MBM
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar