lørdag 31. august 2013

Stofflig fantasme på STANDARD (OSLO).

Tauba Auerbach | STANDARD (OSLO)


30/8-28/9

En fredags kveld blir et ellers så anonymt kvartal i Oslo forvandlet til en "happening" kun verdig et stjerneskudd på den amerikanske kunsthimmelen. Leken historisme

Tauba Auerbach utstilling på STANDARD (OSLO) viser både skulpturer og lerret på vegg. I det man kommer inn i det transparente utstillingslokale blir man med en gang oppmerksom på verkenes materielle dimensjon. Her er noen av det første som fanger oppmerksomheten min skulpturen Gnomon/Wave Fulgurite I. 2 (2013), en skulptur laget i sand, granitt, glass og kvae. En teknisk krevende og teknologisk skulptur som kan gi en assosiasjoner til historiske byggeskikker og urgamle sivilisasjoner.

Persepsjon og vevet erfaring

På galleriets vegger vises ulike rammer kledt med vevd lerret over selve rammeverket. Det er utallige slike vevde lerret plassert i de ulike rommene på STANDARD. Selve utførelsen av veveteknikken gir en følelse av tradisjonelle samfunns til dels avanserte arkitektur og folkekunst, samtidig som de intrikate mønstrene utfordrer vår persepsjonelle erfaring. Når man betrakter Auerbachs lerretverker vil betrakterens ulike posisjoner skape et eget spill i verket, noe som igjen skaper en egen kontakt mellom betrakter og verk.

-MBM


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar