onsdag 4. september 2013

De taptes stemmer

Forever Lost | Kunstplass 5

31/8-5/10


En engasjerende utstilling, som ved hjelp av en fargesterk installasjon og mørk statistikk, setter fokus på forferdelige realiteter og et kvinnesyn som er vanskelig å ta inn over seg.

Samfunnsengasjement i flere former

I det lille lokalet til kunstplass 5 er det ene rommet fylt av røde damesko, og det andre har vegger fulle av savnet-plakater. Alle de savnede er kvinner.
Gjennom fotografi, installasjon, performance og seminar setter The Hungry Hearts fokus på problemstillinger knyttet til menneskesyn, kjønnsroller og ansvar.Usynlige kvinners marsj

Installasjonen "Zapatos Rojos", av Elina Chauvet gjør de usynlige synlige, med et gulv fullt av røde sko blir fraværet av kvinnene som skulle gått i dem understreket, og de drepte kvinnene fra Ciudad Juàrez er ikke lenger glemt. Chauvet har også en performance, "Confianza", som ble framført ved tre tidspunkter. Den 4 september kl 18.00 arrangeres det et seminar i samarbeid med FOKUS (Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål), og under Oslo Kulturnatt 13 september blir det performace ved The Hungry Hearts Pin-Up Performance Band.


Feminicidio/femicide

Dette er en sammensatt og engasjerende utstilling, som tar opp en problematikk som bør snakkes mer om, både nasjonalt og internasjonalt. Den kjensgjerning at det finnes et eget ord som beskriver det å bli drept bare fordi du er kvinne, er vanskelig å akseptere, og blir gjennom utstillingen noe du må ta inn over deg.  Å tro at kvinnekamp kun handler om valget mellom å barbere leggene eller ei, framstår som en naiv diskusjon i møte med faktaene du blir servert på Kunstplass 5. 


-MAA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar