søndag 3. november 2013

Morten Norbye Halvorsen | No Place Oslo

31/10-10/11

Denne torsdagen var det utstillingsåpning for Morten Norbye Halvorsen, og hans to videokunstverk og to skulpturelle verk. Videoene går kontinuerlig etter hverandre inne i et eget rom hvor betrakteren kan trå inn når det måtte passe.

Vertical belongings 

Repetere og meditere


Videoene har to høyst forskjellige visuelle uttrykk, og betrakteren blir dratt mellom en intens og hypnotiserende opplevelse, for så å bli tatt med inn i «skogens ro» (eller omvendt).

Til det ene videoen går det et repetitivt lydspor, det bygger seg opp og øker intensiteten i dette allerede vanvittige verket. Det er nesten som visuelt støy å regne, og ved flere anledninger må jeg se bort for ikke å slite ut øynene. Det er likevel noe ved videoen som er tiltalende og fascinerende, både i fargebruk og formspråk. Bilder og farger blinker mot betrakteren og veksler raskt mellom forskjellige flater, farger og former. 
Lydsporet til filmen fra skogen er lydopptak av vinden som rasler i skogen, ganske beroligende med andre ord. Her er det lengre sekvenser, som ikke veksler så raskt mellom forskjellige klipp. Dette er med på å understreke en naturlig og kontemplativ atmosfære og står i skarp kontrast til det foregående videoen.

De to skulpturelle verkene henger i rommet utenfor videoene, de er fargerike og lekne, men forsvinner litt i sin enkelhet, mot det sterke inntrykket man sitter igjen med etter å ha sett videoverkene.

-MAAIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar