mandag 4. november 2013

Torgrim Torve | LNM

31/10-24/11

Torgrim Torves Porm Pollows Punction er ligger en plass mellom visuelt godteri og konseptuell ettertanke. Tittelen spiller på et begrep innenfor arkitektur og industridesign; Form follows function.


Animert og absurd

Verkene er fascinerende, fargesterke malerier med uttrykk som kan minne om graffiti-estetikk og abstrakte skulpturer i pastellfarger, framstår til å begynne med som en ren visuell forlystelse. Til tross for skulpturenes bevegelige og fargerike uttrykk, er det likevel noe ubehagelig i formene som bukter seg ut i rommet.

Dybde i lyd


Noe av det mest bemerkelsesverdige i utstillingen er at Torve ikke har skrevne titler til verkene, i stedet har han tatt i bruk lydtitler. Publikum kan plukke en mp3spiller fra veggen til hvert verk, med et lydspor som skaper assosiasjoner uten at det legger føringer for hva en skal assosiere med. Noe minner om science-fiction filmer, mens andre bare gir en følelse av bevegelse i verket. Dette forsterker følelsen av å eksistere i en animert og absurd verden, og skaper en ekstra dybde i utstillingen og dens helhetsinntrykk.


Udefinerbare assosiasjoner

I maleriene til Torve kan man se likhetstrekk med den fargerike og litt bisarre estetikken som er presentert i diverse animerte serier, som for eksempel den amerikanske tv-serien Adventure Time.
Uttrykket er ungt og fargerikt, og det fullstendig abstrakte i skulpturene gjør det vanskelig å sette fingeren på hva en assosierer dem med. De kontrasterende formene og fargene skaper enkle fantasifulle uttrykk, som er frosset fast i et underholdende kaos av visuelle og sjangermessige referanser.

-MAA


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar