mandag 7. oktober 2013

De mangfoldige sjelers by.


Iffit Qureshi | Interkulturelt Museum

10/10-20/10

Interkulturelt Museum var denne torsdagen på Grønland fylt til randen av publikum. Iffit Qureshi gir oss en utstilling som viser storbyen Oslo fra sin mest sjarmerende, nære og mangfoldige side. 

Tigerstadens mange skjebner.

Utstillingen "Humans of Oslo" av Iffit Qureshi består av fargefotografier av Oslo mange ulike skjebner. Utstillingen består av portretter og "snapshots" av ulike øyeblikk i løpet av hovedstadens lyse og mørke timer. Qureshis prosjekt har tatt direkte inspirasjon fra det amerikanske fotobloggprosjektet "Humans of New York". I "Humans of Oslo" får vi presentert mange hverdagshistorier som gir oss et innblikk i skjebner vi ellers ikke hører noe om. Dette er noe tekstene som står til bildene bidrar til.                                  (foto: Iffit Qureshi)

Qureshis fotografiske blikk er preget av et menneske som er interessert og som ser noe av det essesielle i menneskelige relasjoner som kanskje mange av oss ikke så lett får øye på. Utstillingen "Humans of Oslo" er historien om meg og deg, om naboen din, om de du går forbi på kaféene på Grünerløkka når du er på vei til jobb. Det er historien om de menneskene du alltid har lurt på hvem er, men som du aldri har turt å gå bort til. Utstillingen til Qureshi er et viktig bidrag i post 22/7-debatten, fordi det handler om å se hverandre og om å lukke opp øynene for de skjebnene som ikke naturlig krysser din vei.

-MBM  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar