søndag 22. september 2013

En lys drøm

Frank Brunner | Galleri Haaken


19/9-6/10


I sin utstilling «Catharsis» har Brunner tatt i bruk en ganske kald palett, og motiver som sammen fører til en lett og drømmende atmosfære.Renselse og eskapisme

Det er noe med lyset i bildene som gir inntrykk av at man ser på noe som er nærmest hellig eller en del av en fantasiverden, men de forenklede motivene toner det hele ned til et begripelig nivå. Det er en følelse av dagdrøm og tankeflukt som preger bildene, og det at menneskene på bildene står med ryggen til betrakteren gjør det hele til noe litt ugjennomtrengelig og hemmelig. En tankeverden man kjenner igjen, men ikke kan forstå fullt og helt. Tittelen på utstillingen, og beskrivelsen av den som nevner renselse og rennende vann som symbol for livet, passer godt inn i stemningen mange av bildene formidler.
Gjennomtenkte tilfeldigheter

Bildene ser ut til å være møysommelig og realistisk malt, men brytes opp av en litt grovere teknikk med rennende farger og grovere penselstrøk. Det er likevel åpenbart ingenting arbitrært ved teknikken, og til sammen danner alle elementene en helhetlig og stemningsfull utstilling.

-MAAIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar