lørdag 7. september 2013

Ungdom og hallusinogener

Heretic | Galleri Storck


6/9-15/9

Det er et ganske overveldende og blendende rom man kommer inn i på galleri Storck.  Plakatene tar, til tross for et strengt og rent arrangement, over hele rommet med et fargerikt og fluoriserende uttrykk.


Fluoriserende og fargesterkt

Det hele er en intens opplevelse, og man kan lure på om det er optiske illusjoner i alle bildene. I hjørnet står en høyttaler som er et lite voldsverk av en installasjon, og spiller av lyd som bidrar til følelsen av at du er på vei inn i en syretripp.
Neonfargene og fremstillingen gir en moderne og ung atmosfære, og det kan trekkes linjer til hipsterkultur og sommerens klestrender. Det er noe veldig appellerende og fengende med fargene og formspråket, men det er likevel avansert og gjennomtenkt.Ingen tilfeldigheter

Spectral Nation har et uttrykk som bygger opp spenning, det hypnotiserer og sliter deg ut samtidig. Etter et par runder i lokalet merkes det hvor behagelig det er å blinke litt lenge, samtidig som fascinasjonen vekkes på nytt i det du åpner øynene igjen. Utstillingen er nøyaktig og gjennomtenkt, små detaljer i materiale og oppheng setter prikken over i-en, man får følelsen av at det er et stykke rølpete ungdomskultur som har blitt skrubbet og godt oppdratt.

-MAA


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar