tirsdag 24. september 2013

Simulakrisk forflytning på NO PLACE.

Immitation Rocks | NO PLACE


 20/09 - 29/09


På et hjørne i gamlebyen var det i helgen åpning av utstillingen Immitation Rocks på galleriet NO PLACE. Sju amerikanske kunstnere* med base i Los Angeles viser videokunst, performance, installasjoner & bilder. De tar for seg hvordan ulike aspekter ved byen Los Angeles endrer meningsinnhold når man flytter betydningen til et annet sted. Det skjer noe interessant når dette skjer på nettopp NO PLACE. 


Imitasjon, myte & forflytning

Verkene på galleriet bærer på ulike måter tematikken knyttet til forflytning og imitasjon. Som betrakter utfordres man til å reflektere over forskjellen i rommet mellom sant og falskt. Dette ble klart for meg, da jeg etter å ha vært inne i verkenes tematikk en stund begynte å tvile på om kakkelovnen som sto fast i galleriet var virkelig eller en imitasjon. Kunstneren William Kaminskis video "Pool Scene" leker med en annen form for betydningsforflytning i form av myteskaping. "Pool Scene" viser en gjeng med ungdommer som danser ved et basseng i en klassisk klisjé av "west-coast life". Her er spørsmålet: tar Oslo klisjéen, eller ser vi det som et dokument? 
Lisa Madonnas verk "Index (of limitations and disintegration)" leker med betingelsene knyttet til hva som er, og hva som ikke er, knyttet til galleriet NO PLACE's faktiske fysiske utstillingsbetingelser. Jonathan Fields "series of hypotetical scenarios for form going down Holmenkollen" er en serie fotografier som skildrer nettopp et stykke form som beveger seg nedover Holmenkollen. Formen eksisterer og ikke-eksterer på samme tid avhengig av hvilke betingelser vi legger til grunn i.e. manipulert elektronisk virkelighet eller fysisk og konkret sansbar virkelighet. NO PLACE's sju kunstnere byr på mange og forskjelligartede uttrykk for et spennende perspektiv; Immitation rocks.

* Andrew Cameron
  Marten Elder
  Jonathan Fields
 Matt Gangi
 William Kaminski
 Lisa Madonna
 Evelena Ruether

-MBMIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar