lørdag 7. september 2013

Galakser og abstrakte flater

Kenneth Alme og Felix Kultau | Grünerløkka Kunsthall


6/9-8/9

Grünerløkka kunsthall er et hyggelig kunstnerkollektiv i en bakgård. Selve utstillingsrommet er bare ett lite rom så utstillingen er ikke stor, men like fullt en interessant presentasjon av to unge kunstnere.  
Eleganse i verdensrommet

Du ikke kommer unna å legge merke til skulpturen «bigfoot» når du trår inn i rommet. Til tross for det lille lokale og at det er litt trangt om plassen tar ikke den store skulpturen over. Den er høy og bukter seg gjennom luften som om i bevegelse. Det første jeg tenker på er stjernekrig i en galakse langt, langt unna. Sammensetningen av metall og lysrør er elegant, og etter en samtale med Kultau får jeg vite at det passende nok er en «hun».
Kultaus mindre bilder «the drop» og «opium» har en følelse av noe hemmelig, delvis skjult. I et forsøk på å se hva det er bilde av, se gjennom glasset, føler man seg plutselig som en åpenlys kikker som ser på noe privat.Streng letthet

Almes to lerreter skiller seg fra de andre verkene, de er hvite og lette. Det er noe strengt og bestemt med linjene som går over lerretet, samtidig som teknikken ser ut til å ha vært rask og røff. Kontrasten i dette er interessant, det er noe litt skittent over disse hvite og luftige uttrykkene.
Utstillingens begrensede areal begrenser ikke det som stilles ut, og Almes lyse abstrakte bilder komplementerer de mer figurativt håndgripelige verkene til Kultau.-MAA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar