fredag 6. september 2013

På kanten av realitet

Tiril Schrøder | LNM


5/9-28/9

En utstilling som ved å blande teknikker og å nærme seg et tegneserieestetisk uttrykk, presenterer fortellinger man ikke vet om hører hjemme i en fiktiv eller virkelig verden.

Dagdrøm og realitet

Schrøders bilder har litt av det samme dystopiske uttrykket man finner i scener fra dataspill, noe som står i kontrast til de hverdagslige, og noen ganger humoristiske motivene. Bildene er teknisk godt gjennomførte og leker med de negative flatene, noe som i sin tur fører til at betrakteren kan drømme seg bort i de enkelte bildene. Hun bruker et lekende og pertentlig formspråk, som er behagelig og interessant å se på.  

Hverdagslige luftslott

I det første rommet er man inne i et univers som er både eventyrlig og avdramatisert samtidig. Den ene veggen har flere bilder av «vanlige» bolighus, som svever på små øyer i luften, en uventet kombinasjon som gir en følelse av å være i en drøm om hverdagslige ting. Bildene rommer små historier en kan dikte videre på, eller bare nyte for den kortvarige underholdningen man finner i tegneserier.
Man finner assosiasjoner til animasjon og science-fiction, men disse blir nedtonet ved å settes i et voksent rammeverk. Det gjør seg godt, og utstillingen balanserer fint mellom fantasi og virkelighet.-MAA

http://tirilschroeder.wordpress.com/

http://www.lnm.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar