tirsdag 22. oktober 2013

A shadow is a reverse projection of an object | One Night Only

21/10


Ingrid Toogood Hovland, Liv Tandrevold Eriksen og Maren Juell Kristensen har jobbet sammen med koreografene Therese Markhus og Kristianne Mo, noe som resulterte i en kveld med et intenst skyggespill.


Relasjonelt eller konkret

To nesten identiske aktører beveger seg rundt en figur som står mot midten i den ene salen på kunstnernes hus. De hiver etter pusten og forsøker å fange skygger på veggen. I det blå lyset oppleves det hele ganske intenst og alvorlig.
I teksten på One Night Onlys hjemmesider skriver de om hvordan dimensjonene i skyggene på veggen øker proporsjonalt raskere enn objektenes egne bevegelser. Likevel er det mye som kan legge opp til en ganske personlig tolkning av hva som skjer i rommet. Om man skal tolke det relasjonelt kan man lett forestille seg at aktørene sloss med indre demoner, angst eller noe annet dystert en selv kan kjenne seg igjen i.

Det er noe fantasifullt og mørkt ved det hele, kombinert med de jagende bevegelsene til aktørene skaper performancen en ettertenksom stemning, noe som passer godt en regntung og kald oktoberkveld.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar