torsdag 24. oktober 2013

Tommy Høvik | NoPlace Oslo

18/10-27/10

NoPlace Oslo fortsetter sin sterke utstillingshøst. Denne fredagen var det vedfyring i ovnen, og yrende stemning ved åpningen av kunstneren Tommy Høviks utstilling Palace Posy. Høviks samling av verker gir betrakteren følelsen av å få se minner fra en kanskje forgangen tid. Ettertenksomt fotografi og gjenstander fra en barndom. 

Høviks fotografiene er montert ettertenksomt over en liten bunke papir, en type papir som minner om den typen man ser i bøker eller hefter. Denne formen for montering, en slags "juxtaposition", bidrar til å gi motivene et kontemplativt og nostalgisk uttrykk. Det er som om vi ser kontrasten mellom det (u)skrevne ordet, fotografiene og minnene. Av de ulike verkene til Høvik ser vi for eksempel i verket  Stories yet to come-,  en militærmønstret barnesykkel midt i lokalet, som bringer tanker og assosiasjoner tilbake til barndommen. Her ligger det symbolske lagvis i form av et barns perspektiv på en mytisk voksenverden, satt ved siden av barndommens uskyld. 


Høviks verk Harmony #2, et lite indianertelt med en fargerik duk, ligger en plass mellom barndomsminner og popkulturelle referanser a la cowboy & indianer eller speiderturer i skogen. Høviks bruk av farger i verket minner om 1990-tallet, som både oppleves kontemporært og nostalgisk. I tillegg til Høviks utstilling viser NoPlace et videoprogram, Agnes Amstaff presents Never say never to always, som er verdt å få med seg. Høviks utstilling gir et helstøpt inntrykk, der de ulike verkene gir en muligheten for ulike lesninger av utstillingen. Helt på tampen slo deg meg at tittelen på utstillingen kunne leses med utgangspunkt i en alternativ betydning. Utstillingstittelen Palace Posy er et anagram for apocalypse. Undergang eller ei, fort deg å få med deg denne interessante utstillingen på NoPlace.

-MBM

http://noplace.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar