mandag 14. oktober 2013

Dirty Harry 1 2 3. Maleriet i det utvidede felt.

Alex Hubbard | Galleri STANDARD (OSLO)


04/10-02/11


På en ung og lovende fredagskveld var det igjen duket for vernissage. Denne gangen er det den anerkjente unge amerikanske kunstneren Alex Hubbard som stiller ut malerier & skulpturer på utstillingen Dirty Harry 1 2 3 på STANDARD (Oslo).


Hubbards gestiske materialitet

Alex Hubbards malerier er preget av at det eksperimenteres med ulike teknikker, som gir maleriene et helt spesielt uttrykk. Hubbards fokus på maleriets materialitet skaper nye og uventede effekter. Hans bruk av glassfiberstrie og kvae på lerretet, sammen med partier med ekspressive fargefelt i akryl skaper kontrastfulle perseptuelle og optiske kombinasjoner. Alex Hubbard øver tilsynelatende vold mot de abstrakte maleriene, og flere av verkene har gesturale elementer. Det gestiske i bildene gjør at materialene brukt på lerretet kommer til liv, og man får et spesielt innblikk i teksturen og dynamikken; i.e. i selve det prosessuelle. Hubbards bruk av glassfiberstrie over fargefeltene gjør at bildene tidvis ligner print eller silketrykk.Verkene til Hubbard er utpreget taktile, og den spesielle kombinasjonen av materialer og teknikker gjør at bildene fremstår med stor variasjon og tematisk bredde. 


Skulpturell installasjon

På utstillingen har Alex Hubbard også åtte ulike skulpturer som står i løs relasjon til hverandre i gallerirommet. Skulpturene er mixed-media og består av en metallsstang med lyspærer montert i toppen, med en metallsøppelkasse montert over lik en lampeskjerm. Skulpturene er også spraylakkert i ulike farger. De ulike skulpturene har alle tittelen "Untitled", og er laget i 2013. Skulpturene tilfører et annet element enn maleriene, og utfordrer betrakteren på en annen måte. Skulpturene fremstår med en form som ligner en lampe, og de tar opp i seg ulike gjenstander vi har rundt oss i vårt daglige liv. Hubbard viser på samme måte som i maleriene sine til en utvidelse av forståelsen av skulpturen som kunstnerisk medium. 
Alex Hubbards utstilling er et eksempel på en kunstner som viser stor evne til å eksperimentere med maleriets materialitet, med uventede og spennende resultater. 
Om du ønsker å se hvordan maleriet kan se ut i det 21. århundret, er Alex Hubbard og galleri STANDARD (oslo) stedet for deg.

-MBM

http://www.standardoslo.no/en/home

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar