mandag 21. oktober 2013

Sound Versus System | Kunsthall Oslo


19/10-21/12


Fredag var det åpning av et ni uker langt prosjekt på Kunsthall Oslo, Sound Versus System. Filmvisninger, konserter, forestillinger og foredrag, en utstilling og 30 timer med video og film. I følge Kunsthall Oslos nettsider utforsker prosjektet hybride verksformer, eksperimenter mellom lyd og bilde og kunstneriske forstyrrelser av både estetiske og sosiale strukturer. Med andre ord er det duket for en høst og vinter full av spennende kunst.

Algoritmemusikk

Selve åpningskvelden ble det framført et stykke av Christopher Hobbs. En forkortet versjon av musikkstykket Heavy Viking Systems (1976) som er basert på algoritmer. Johanne Byhring og Daniel Paulsen på perkusjon sto på en scene i midten av et kvadratisk rom, med publikummere på rekke langs veggene. Stykket er beskrevet som basert på konseptuelle framfor narrativ eller ekspresjonistiske prinsipper.
Utstillingen av billedkunst inneholder både papirarbeider, tekst og tekstilkunst. Flere av verkene utfordrer det en forventer av kunst innenfor sin sjanger. I tillegg er det en videoinstallasjon med ni skjermer med forskjellige videoer på hver skjerm. Skjermene har ni tilhørende hodetelefoner, hvor man må lete for å finne rett lyd til en skjerm.

Innebygget kunst

Kunstneren Signe Lidén har gjort ventilasjonsanlegget om til et lydanlegg, hvor selve ventilasjonsanlegget produserer lyd. På en veldig subtil måte blir man bevisst konstruksjonene vi omgir oss med, og kanskje glemmer at eksisterer.  
29 november skal kunstneren Barbara Hammer presentere sine arbeider, hun har blitt omtalt som en av de viktigste eksperimentelle filmskaperne i sin generasjon av Museum og Modern art i New York, og det er første gang disse vises i Norge. 

Utstillingen tar i stor grad for seg mediebaserte uttrykksformer som ligger litt utenfor den klassiske kunsten, det er et moderne og spennende prosjekt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar