onsdag 2. oktober 2013

Det uventede materialets estetikk.

Celeste Najt | One Night Only

30/09-30/09


Nok en spennende mandag med One Night Only-gallerikonseptet huset på Kunstnernes Hus. Denne uken var publikum igjen samlet for en ny adhoc-opplevelse i argentinske Celeste Najts visning av verkene i prosjektet The Unexpected Part of Life: Norway.


                              


 

(Foto: Celeste Najt/ ONO)

Materialets vitne om virkelighet

I One Night Onlys lokaler på Kunstnernes Hus viste Celeste Najt flere verker som endel av prosjektet The Unexpected Part of Life: Norway. Verkene til Najt tar utgangspunkt i reiser hun har gjort i Norge, hvor hun har tatt med seg eller omskapt ulike gjenstander hun har funnet på reisen. Når man som betrakter kommer inn i gallerirommet ser man ulike gjenstander, samt et videoverk, som er satt i sammenheng med hverandre, eller kombinert i en estetisk kontekst.  
                                         
                               (foto: Celeste Najt / ONO)

Najts ulike gjenstander forteller oss en eller flere historier, enten det er gjennom typiske turistfoto, vintage falconger, reklame, "husmorbroderier" eller hverdagsgjenstander kombinert i en kunstnerisk form som collage/Mixed media. Denne historien fortelles gjennom å iscenesette gjenstandene som har opphav i en virkelighet, og konstituere den på en ny måte i gallerirommet. Ulike biter av den norske kulturens virkelighet blir her fortettet, og sender betrakteren mentalt inn og ut av ulike sfærer. Her har man biter fra den private sfæren, den offentlige, den forbruksorienterte, den statlige etc. Kort og godt det som omgir oss, og er endel av vår ubevisste livsverden. Najt sammenstilling og kombinasjon av disse bitene av virkelighet kan også være med på å skape nye perseptuelle, interaktive og relasjonelle forbindelser i betrakteren. The Unexpected Part of Life: Norway skaper slik sett en mulig produksjon av en annen virkelighet, en virkelighet som nettopp blir en uventet del av våre liv. 

- MBMIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar